2421078087 Αγίου Δημητρίου 53, Βόλος galerakisma@gmail.com
hero image


 

Υπηρεσίες Φιλοξενίας
Μαγική Γάστρα - Γαλεράκης Μάρκος - Προμηθευτής τροφίμων και ποτών Catering - Γάμος - Βάπτιση - Βόλος Μαγνησία 

Ο ξενώνας Αποστολία είναι ίσως από τα πιο γνωστά κτίσματα της περιοχής Κουκουράβας με μεγάλη παράδοση και ιστορία, αφού ήταν το σπίτι της λαογράφου και ποιήτριας Αποστολίας Νάνου – Σκοτεινιώτη. 
Το αρχοντικό, που έχει κατασκευαστεί τον 18ο αιώνα, έχει ανακαινιστεί πλήρως έτσι ώστε να δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. 
Οι παρεμβάσεις που έγιναν, έγιναν με γνώμονα τον σεβασμό στην παράδοση κρατώντας αναλλοίωτο το ύφος και την γραφικότητα του κτιρίου. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι γνήσιες αντίκες που είναι μέρος της επίπλωσης του αρχοντικού. 
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν πανοραμική θέα πρός το βουνό και την θάλασσα και ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή τεσσάρων επιπέδων με δέντρα και λουλούδια. 
Η τοποθεσία της Κουκουράβας αλλά και του ίδιου του αρχοντικού είναι κατάλληλη τόσο για θερινές όσο και για χειμερινές αποδράσεις, αφού ο επισκέπτης μπορεί εξίσου εύκολα και άνετα να γνωρίσει τις μαγευτικές παραλίες του Πηλίου αλλά και τα γραφικά χωριά του.
Η προσέγγιση στην συνοικία Κουκουράβα της Μακρινίτσας γίνεται από τον καινούργιο δρόμο μέσω Αγίου Ονουφρίου. Απόσταση από το Βόλο 4.7χλμ. Ο επισκέπτης μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητό του στον κεντρικό δρόμο που βρίσκεται σε απόσταση 160μ από το σπίτι και να διανύσει το βατό καλντερίμι. Σε περίπτωση που διαθέτει όχημα 4Χ4 έχει την δυνατότητα να φτάσει ως την εξώπορτα του αρχοντικού όπου υπάρχει χώρος για προσωρινό παρκάρισμα και αναστροφή (όχι parking).